Proiect "Sibiu"

Despre proiect

Această cabană pitorescă este inspirată de un mod de viaţă tradiţional. Compoziţia volumelor, dispunerea spaţiilor interioare, finisajele şi aspectul general al clădirii, amintesc de vremuri trecute, un timp în care oamenii au trăi într-o strânsă legătură cu natura.

În acest proiect am ţinut cont de relaţia dintre mediul natural şi cel construit, în mod special de impactul arhitecturii asupra mediului înconjurător. Prin urmare, am ales materiale locale şi tehnici constructive care promovează conservarea vechilor tradiţii.

Similar sistemelor tradiţionale, demisolul este construit cu piatră solidă care asigura stabilitatea construcţiei. Structura superioară este realizată din buşteni groşi ale căror îmbinări, dispuse orizontal, rămân vizibile. Aceştia asigură o temperatură interioară confortabilă chiar şi în perioada iernii. Arhitectura abruptă a acoperişului susţine cantităţi mari de zăpadă, iar şindrilele din lemn îmbracă cladirea într-o atmosfera rustică. Elementele structurale au un puternic impact vizual, atât la interior cât şi la exterior şi dau arhitecturii echilibru şi durabilitate.

Un alt element tradiţional este reprezentat de vatră, ca punct central al casei. Pentru că focul vetrei inspiră un ambient protector, am decis să dispunem interiorul în funcţie de amplasarea coşului de fum în spaţiul comun. Am creat un mediu sigur şi confortabil, care apropie vizitatorii de natură.

Semnat: Arhitect Razvan Barsan & Arhitect Alexandru Duca
Razvan Barsan + Partners SRL
www.razvanbarsan.com