DESPRE NOI

Site-ul nostru oferă informații cuprinzătoare pentru proiectarea și construirea unei case din bușteni.

Echipa noastră, formată din profesioniști instruiți, lucrează direct cu clientul, de la început și până la sfârșit, fiind cababili de a realiza un plan pentru casa dumneavoastră în funcție de nevoi, buget și locație.

De asemenea, beneficiați de următoarele avantaje:

  • consiliere profesională;
  • estimare a costurilor;
  • proiectul preliminar al casei gratuit;
  • sfaturi utile care merg dincolo de consultare reală.

Casa noastră din trunchiuri de lemn combină materiale de construcție naturale și vă oferă, așadar, libertate neîngrădită în configurarea spațiului de locuit.

PROIECTARE/ CALCULARE PREȚ

Alegeți din multitudinea propunerilor noastre de construcție sau concepeți împreună cu noi casa visată. Cu programul nostru de proiectare se poate vedea interiorul casei chiar din faza de schiță preliminară. Costul unei case din bușteni variază, în funcție de o serie de factori: grosimea, lungimea si înălțimea pereților, volumul deschizăturilor, numărul colțurilor, existența etajului sau a mansardei.

TRUNCHIUL NATURAL, MATERIA PRIMĂ PENTRU CONSTRUCȚIA CASEI

Alegerea trunchiurilor de molid cu diametru de circa 40cm are loc direct în pădurile României. La alegerea selectivă respectăm recoltarea conform regulilor forestiere, astfel încât să nu apară zone defrișate. Luăm din natură, dar nu vrem să o distrugem!

Urmăm vechea știință a tăierii lemnului din zilele fără lună. Aceasta contribuie esențial la calitatea casei dumneavoastră! Trunchiul natural este decojit manual cu multă trudă și își păstrează, așadar, forma naturală. Multe case sunt construite din trunchiuri frezate uniform la mașină, dar nu acesta este stilul nostru de construcție.

Uscarea trunchiului se încheie în stare construită în circa 2-3 ani. În acest timp, lemnul pierde 5%-6% în dimensiune, se vorbește de o atrofiere. Pe lângă aceasta, există și compresiunea trunchiurilor grele de mai multe tone. Acest fenomen este luat în considerare de către meșterii lemnari la construcția ușilor și ferestrelor. Prin uscarea lemnului apar, de asemenea, tensiuni în trunchi, de aceea practicăm la distanțe regulate crestări invizibile de descărcare. Marele avantaj, în cazul construirii cu trunchiuri „verzi”, față de construcția uscată, reprezintă comportamentul natural al tasării. Lemnul „ud” este mai elastic și se îmbină mai bine. Casa dumneavoastră va fi mai etanșă.

FUNDAȚIA

De regulă oferim ca fundație o placă din beton armat izolată. Aceasta este ușor retrasă față de muchia exterioară a construcției lemnoase pentru a împiedica pătrunderea picăturilor de ploaie sub sau în interiorul construcției lemnoase. De asemenea, avem grijă ca anexele, cum sunt terasa și garajul, să nu fie la același nivel orizontal cu casa.

TEHNICA DE ÎMBINARE SADDLE NOTCH

Tehnica de îmbinare a buștenilor se numește Saddle Notch. Lemnul „lucrează” și se modifică odată cu schimbarea anotimpurilor. Prin această tehnică și prin tăierea a unor canale invizibile pentru protecție anti vânt, canale prevăzute cu material izolant, casa dumneavoastră rămâne etanșă iarnă-vară.

ACOPERIȘUL

Construcția acoperișului nostru este, din punct de vedere al rezistenței și al execuției, astfel realizată încât să poată folosi toate învelitorile. Izolarea completă, căptușirea cu scânduri groase de 2.5cm și preacoperirea cu bitum sau folie de aluminiu sunt, pentru noi, principii de bază. În cazul construcției portante (căpriori/ coame) se poate alege lemnul rotund sau dreptunghiular.